Zákaznická podpora:info@chuteasie.cz

Vietnamský smažený koblížek "Bánh Rán"

 

Ingredience:

 

Postup:

  1. Do mísy se studenou vodou dejte 100 g fazolí mungo a nechte přes noc odpočívat.

  2. Do větší mísy vsypte rýžovou mouku, špetku soli, 60 g cukru a promíchejte.
  3. Poté mísu s těstem přikryjte a nechte 1-2 hodiny odpočívat.

  4. Mezitím si připravte náplň.

  5. Fazole sceďte.
  6. Přidejte 6 lžic cukru a fazole vařte v hrnci přibližně 20 minut.
  7. Pak v hmoždíři rozdrťte, v misce smíchejte s nastrouhaným kokosem a ze směsi vytvarujte malou kuličku.
  8. Z těsta vezmeme přiměřené množství a udělejte z něj placičku, doprostřed vložte kuličku s fazolí a kokosu.
  9. Koule pak obalte sezamem.

  10. Poté si zahřejte olej na smažení.
  11. Smažte dozlatova.
  12. Koblížek by měl celý plavat v oleji.
  13. Hotový koblížek poznáte podle toho, že vyplave na povrch.

 

V receptu jsme použili:

OLOUPANÉ MUNGO FAZOLE 500 G

RÝŽOVÁ MOUKA 400G

SEZAM 100G