Zákaznická podpora:info@chuteasie.cz

Vietnamské masové kuličky s bagetou "Bánh Mì Xíu Mại"

Ingredience:

  • 400g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • rajčatové pyré
  • sůl, pepř
  • jarní cibulka,
  • koriandr
  • 4 bagety, jak příloha

 

Postup:

  1. Do misky s mletým masem přidejte strouhanku, rybí omáčku, 1 nakrájenou cibuli na kostičky, sůl pepř a pořádně promíchejte.
  2. Ze směsi vytvořte přiměřeně velké kuličky (asi 2x větší, než kulička z IKEI).
  3. Na pánvi s olejem kuličky ze všech stran opečte.
  4. Do pánve s kuličkami přidejte česnek, cibuli a rajčatový protlak.
  5. Dochuťte trochou rybí omáčky, solí a pepřem.
  6. Vařte asi 20 minut rajčatovou omáčku s kuličkami.
  7. Můžete přidat vodu, aby omáčka nebyla moc hustá.
  8. Masové kuličky a rajčatovou omáčkou se podávají v miskách a jí se s bagetou.
  9. Misku s kuličkami ozdobte jarní cibulkou a koriandrem.