Zákaznická podpora:info@chuteasie.cz

Smažené závitky "Nem Rán"


Ingredience:

 

Postup

  1. Necháme jidášovo ucho a skleněné nudle namočit v misce s teplejší vodou cca 20 min. Poté ustřihneme zadeček u Jidášova ucha, protože se to nejí. Dále nakrájíme houby na nudličky a skleněné nudle ustřihneme na kratší nudličky.
  2. Mezitím nakrájíme mrkev na nudličky a cibuli na kostičky nebo můžete taky na nudličky, abychom to měli komplet nudličky(smích)
  3. Ve velké míse smícháme mleté maso, jidášovo ucho, skleněné nudle, mrkev, cibuli a klepneme do směsi 3 vajíčka, aby se nám to krásně spojilo. Směs do závitků ochutíme 1 lžící rybí omáčky, osolíme a opepříme. na závěr pořádně promícháme.
  4. Nachystáme si balíček rýžového papíru to je cca 30 ks. Talíř s vodou, talíř nebo prkénku na kterém budeme závitky balit a prázdný talíř, kde budeme pokládat hotové závitky. Namočíme rýžový papír do vody, aby změkl. na rýžový papír dáme 1-2 lžíce směsi. Dáme směs do tvaru, který připomíná malý párek a rolujeme. Zastavíme se u půlky papíru, oba konce dáme k sobě a dorolujeme.
  5. Závitky usmažíme na oleji. Z každé strany cca 4-5 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. 
  6. Závitky podáváme se sladkokyselou zálivkou, rýžovými nudlemi

 

Pár zajímavostí o rýžovém papíru, které jste možná nevěděli: https://www.plotbase.cz/blog/ryzovy-papir-vhodny-k-jidlu-i-na-psani

V receptu jsme použili: 

RYBÍ OMÁČKA

300ML

HOUBY JIDÁŠOVO UCHO

100G 

SKLENĚNÉ NUDLE NA

ZÁVITKY, 250G

RÝŽOVÝ PAPÍR NA SMAŽENÉ

ZÁVITKY 250 G