Zákaznická podpora:info@chuteasie.cz

Tradiční vietnamská polévka Phở Bò

 Ingredience:

  • Hovězí vývar:
    • 1 malá nakrájená cibule
    • 3 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru
    • 1 kg hovězích kostí
    • 3 litry vody
    • 6 hvězdiček badyánu
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička cukru
    • 500 g libového hovězího (roštěnec nebo svíčková)
    • 250 g plochých rýžových nudlí
  • Obloha:
    • Rýžové nudle pho 
    • 3 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
    • 1 velká cibule
    • 10 jemně nasekaných snítek koriandru
    • 1 šálek výhonků mungo 
    • 10 snítek thajské bazalky
    • 1 tence nakrájená čerstvá zelená nebo červená chili paprička
  • Další přílohy:
    • čtvrtky citronu nebo limety
    • rybí omáčka
    • pálivá chili omáčka 

 

Postup:

  1. Na suché pánvičce osmažíme zázvor a cibuli úplně do hněda a rozmačkáme je. Omyjeme kosti, dáme je do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme vše k varu a ihned vodu slijeme.
  2. Ke kostem přidáme 3 litry čerstvé vody a uvedeme znovu do varu, přičemž sbíráme z povrchu pěnu. Přidáme osmahnutou cibuli a zázvor, badyán, sůl a cukr. Na mírném ohni vaříme 30 minut. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme stranou.
  3. Z vývaru vyndáme kosti, koření a zeleninu. Nudle připravíme podle návodu na obalu a poté je omyjeme ve studené vodě. Vývar uvedeme znovu do varu.
  4. A servírujeme: Nudle rozdělíme do 4 až 6 velkých misek. Na ně položíme proužky syrového masa, cibulku, cibuli a koriandr. Zalijeme vařícím vývarem, ozdobíme výhonky a kořením a ihned podáváme. Zvlášť nabídneme čtvrtky citronu nebo limety, rybí omáčku, omáčku hoisin a chili omáčku.