Vietnamský koblížek - Banh rán

Ingredience:

  • 100g fazolí mungo
  • 200g rýžové mouky
  • 60g cukru
  • 150 ml studené vody
  • 40g nastrouhaného kokosu
  • 200g nepraženého sezamu
  • rostlinný olej

 

Postup:

Do mísy se studenou vodou dejte 100g fazolí mungo a nechte přes noc odpočívat. Do větší mísy vsypte rýžovou mouku, špetku soli, 60g cukru a promíchejte. Poté mísu s těstem přikrýjte a nechte 1-2 hodiny odpočívat. Mezitím si připravte náplň. Fazole sceďte. Přidejte 6 lžic cukru a fazole vařte v hrnci přibližně 20 minut. Pak v hmoždíři rozdrťte, v misce smíchejte s nastrouhaným kokosem a ze směsi vytvarujte malou kuličku. Z těsta vezmeme přiměřené množství těsta a udělejte z ní placičku, doprostřed vložte kuličku s fazolí a kokosu. Koule pak obalte sezamem. Poté si zahřejte olej na smažení. Smažte dozlatova. Koblížek by měl celý plavat v oleji. Hotový koblížek poznáte podle toho, že vyplave na povrh. 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.