Vietnamské masové kuličky - Banh mi Xiu Mai

Ingredience:

  • 400g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • rajčatové pyré
  • sůl, pepř
  • jarní cibulka,
  • koriandr
  • 4 bagety, jak příloha

 

Postup:

Do misky s mletým masem přidejte strouhanku, rybí omáčku, 1 nakrájenou cibuli na kostičky, sůl pepř a pořádně promíchejte. Ze směsi vytvořte přiměřeně velké kuličky (asi 2x větší, než kulička z IKEI). Na pánvi s olejem kuličky ze všech stran opečte. Do panve s kuličkami přidejte česnek, cibuli a rajčatový protlak. Pochuťte trochou rybí omáčky, solí a pepřem. Vařte asi 20 minut rajčatovou omáčku s kuličkami. Můžete přidat vodu, aby omáčka nebyla moc hustá. Masové kuličky a rajčatovou omáčkou se podávají v miskách a jí se s bagetou. Misku s kuličkami ozdobte jarní cibulkou a koriandrem.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.