Vietnamská paštika "Paté"

Ingredience (4 porce):

  • 300 g vepřových jater
  • mléko
  • 200 g vepřového mletého bůčku
  • 1 cibule
  • 2 česneky
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • sůl a pepř

 

Postup: 

  1. Játra nakrájejte na kousky a zalijte je v misce s mlékem.
  2. Nechte játra cca 20 minut, aby se pročistila.
  3. Po odležení jater odlijte mléko a propláchněte studenou vodou.
  4. Poté játra rozmixujte, přidejte k nim vepřové maso, cibuli, česnek, sůl, pepř, rybí omáčku.
  5. Směs dejte do velké misky, misku zakryjte alobalem.
  6. Dále si v kastrolu zahřejte vodu, vložte skládací napařovač, na něj postavte formu a kastrol přikryjte poklicí.
  7. Nechte vařit 3 hodiny.
  8. Poté nechte zchladnou v lednici, aby měla paštika tužší formu.