Vietnamská paštika - Paté

Zde je paštika podle Vietnamské receptury. Paštiky a bagety jsou pozůstatek francouzských kolonistů. Vietnamské bagety jejíž nedílnou součástí je vietnamská paštika jsou velmi oblíbeným street food jidlem, kterým je Vietnam populární.

Ingredience (4 porce):

  • 300g vepřových jater
  • mléko
  • 200g vepřového mletého bůčku
  • 1 cibule
  • 2 česneky
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • sůl a pepř

 

Postup: 

Játra nakrájejte na kousky a zalijte je v misce a mlékem. Nechte játra cca 20 minut, aby se pročistila. Po odležení jater odlijte mléko a propláchněte studenou vodou. Poté játra rozmixujte, přidejte k nim vepřové maso, cibuli, česnek, sůl, pepř, rybí omáčku. Směs dejte do velké misky, misku zakryjte alobalem. Dále si v kastrolu zahřejte vodu, vložte skládací napařovač, na něj postavte formu a kastrol přikryjte poklici. Nechte vařit 3 hodiny. Poté nechte zchladnou v lednici, aby měla paštika tužší formu.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.