Smažené závitky – Nem rán


Ingredience:

  • Mleté vepřové maso - 500 g
  • Jidášovo ucho - 8 ks
  • Miến skleněné nudle
  • Vejce - 3 ks
  • Cibule - 2 ks
  • Mrkev - 2 ks
  • Sůl - špetka
  • Rybí omáčka - 1 lžíce
  • Pepř - 1 kávové lžičky
  • Voda - min. 500 ml
  • Rýžový papír
  • Olej na smažení

 

Postup

  1. Necháme jidášovo ucho a skleněné nudle namočit v misce s teplejší vodou cca 20 min. Poté ustřihneme zadeček u Jidášova ucha, protože se to nejí. Dále nakrájíme houby na nudličky a skleněné nudle ustřihneme na kratší nudličky.
  2. Mezitím nakrájíme mrkev na nudličky a cibuli na kostičky nebo můžete taky na nudličky, abychom to měli komplet nudličky(smích)
  3. Ve velké míse smícháme mleté maso, jidášovo ucho, skleněné nudle, mrkev, cibuli a klepneme do směsi 3 vajíčka, aby se nám to krásně spojilo. Směs do závitků ochutíme 1 lžící rybí omáčky, osolíme a opepříme. na závěr pořádně promícháme.
  4. Nachystáme si balíček rýžového papíru to je cca 30 ks. Talíř s vodou, talíř nebo prkénku na kterém budeme závitky balit a prázdný talíř, kde budeme pokládat hotové závitky. Namočíme rýžový papír do vody, aby změkl. na rýžový papír dáme 1-2 lžíce směsi. Dáme směs do tvaru, který připomíná malý párek a rolujeme. Zastavíme se u půlky papíru, oba konce dáme k sobě a dorolujeme.
  5. Závitky usmažíme na oleji. Z každé strany cca 4-5 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. 
  6. Závitky podáváme se sladkokyselou zálivkou, rýžovými nudlemi
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.