Pho

 

Ingredience:

  • Hovězí vývar:
  • 1 malá nakrájená cibule
  • 3 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru
  • 1 kg hovězích kostí
  • 3 litry vody
  • 6 hvězdiček badyánu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 500 g libového hovězího (roštěnec nebo svíčková)
  • 250 g plochých rýžových nudlí
  • Obloha:
  • rýžové nudle pho 
  • 3 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
  • 1 velká cibule
  • 10 jemně nasekaných snítek koriandru
  • 1 šálek výhonků mungo 
  • 10 snítek thajské bazalky
  • 1 tence nakrájená čerstvá zelená nebo červená chili paprička
  • Další přílohy:
  • čtvrtky citronu nebo limety
  • rybí omáčka
  • pálivá chili omáčka

 

Postup:

Na suché pánvičce osmažíme zázvor a cibuli úplně do hněda a rozmačkáme je. Omyjeme kosti, dáme je do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme vše k varu a ihned vodu slijeme.
Ke kostím přidáme 3 litry čerstvé vody a uvedeme znovu do varu, přičemž sbíráme z povrchu pěnu. Přidáme osmahnutou cibuli a zázvor, badyán, sůl a cukr. Na mírném ohni vaříme 30 minut. Hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme stranou.
Z vývaru vyndáme kosti, koření a zeleninu. Nudle připravíme podle návodu na obalu a poté je omyjeme ve studené vodě. Vývar uvedeme znovu do varu.
A servírujeme: Nudle rozdělíme do 4 až 6 velkých misek. Na ně položíme proužky syrového masa, cibulku, cibuli a koriandr. Zalijeme vařícím vývarem, ozdobíme výhonky a kořením a ihned podáváme. Zvlášť nabídneme čtvrtky citronu nebo limety, rybí omáčku, omáčku hoisin a chili omáčku.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.