Nakládaný česnek v octu a chilly "Giấm tỏi ớt"

Ingredience:

  • 10-12 oloupaných stroužků česneku
  • 8 chilly
  • sůl
  • cukr
  • jablečný ocet

 

Postup:

  1. Do velké misky s vodou (400 ml) přidejte polévkovou lžíci cukru a promíchejte.
  2. Česnek nekrájejte na tenké plátky a dejte do vody s cukrem.
  3. Česnek nechte ve vodě s cukrem cca 2 hodiny.
  4. Dále si připravíme nálev, ve kterém budeme česnek nakládat.
  5. Do nádoby s odměrkou nalijte 100 ml vroucí vody, přidejte kávovou lžíci soli a polévkovou lžíci cukru.
  6. Poté přidejte 400 ml octu a máme zálivku.
  7. Česnek po 2 hodinách propláchněte vodou a nechte okapat.
  8. Do zavařovací sklenice vložte česnek, nakrájené chilly a octový nálev.
  9. Po 2 dnech je česnek akorát.
  10. Nakládaný česnek se přidává do oblíbené polévky pho.