Nakládaný česnek v octu a chilly (Giam toi ot)

Ingredience:

  • 10-12 oloupaných stoužků čeneku
  • 8 chilly
  • sůl
  • cukr
  • jablečný ocet

 

Postup:

Do velké misky s vodou(400ml) přidejte polévkovou lžíci cukru a promíchejte. Česnek nekrájejte na tenké plátky a dejte do vody s cukrem. Česnek nechte ve vodě s cukrem ca 2 hodiny. Dále si připravíme nálev, kde budeme česnek nakládat. Do nádoby s odměrkou nalijte 100ml vroucí vody, přidejte kávovou lžíci soli a polévkovou lžíci cukru. Poté přidejte 400ml octu a máme zálivku. Česnek po 2 hodinách propláchněte vodou a nechte okapat. Do zavařovací sklenice vložte česnek, nakrájené chilly a octový nálev. Po 2 dnech je česnek akorát. Nakládaný česnek se přidává do oblíbené polívky pho. 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.