Dezert s lepkavou rýží - Xoi che

Ingredience: 

  • 200g lepkavé rýže (gao nep)
  • 150g fazolí mungo (do xanh)
  • 6 lžic cukru
  • 50g mouky s manioku jedlého (bot san)
  • 200ml studené vody

 

Postup: 

Přes noc nechte namočené lepkavou rýži a mungo fazole. Poté scedíme suroviny a nechte okapat. V napařovacím hrnci vařte mungo fazole smíchané s 6 lžičkami cukru přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Nechte vychladnout. Potom v napařovacím hrnci uvařte rýži přibližně 20-30 minut, dokud nezměkne, měla by být lehce lepkavá. Pak ji smíchejte s fazolemi a nechte pařit 5 minut.

Dále si v hrnci rozpusťte mouku s voudou a 3 lžickami cukru. Važte při maximalní teplotě a neustále míchejte, dokud nebude mít pudinkovou konzistenci. 

Při podávaní pudinku přidejte připravenou lepkavou rýži s fazolemi.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.