Dezert s lepkavou rýží "Xôi chè"

Ingredience: 

  • 200 g lepkavé rýže (gao nep)
  • 150 g fazolí mungo (do xanh)
  • 6 lžic cukru
  • 50 g mouky s manioku jedlého (bot san)
  • 200 ml studené vody

 

Postup: 

  1. Přes noc nechte namočenou lepkavou rýži a mungo fazole.
  2. Poté scedíme suroviny a necháme okapat.
  3. V napařovacím hrnci vařte mungo fazole smíchané s 6 lžičkami cukru přibližně 20 minut, dokud nezměknou.
  4. Nechte vychladnout.
  5. Potom v napařovacím hrnci uvařte rýži přibližně 20-30 minut, dokud nezměkne, měla by být lehce lepkavá.
  6. Pak ji smíchejte s fazolemi a nechte pařit 5 minut.
  7. Dále si v hrnci rozpusťte mouku s vodou a 3 lžičkami cukru.
  8. Važte při maximální teplotě a neustále míchejte, dokud nebude mít pudinkovou konzistenci.
  9. Při podávaní pudinku přidejte připravenou lepkavou rýži s fazolemi.